جالب است بدانید که برزیلیها میوهخورهای قهاری هم هستند به طوری که قبل و بعد از غذا حتماً میوه میخورند.
این بار طرز تهیهی پودینگی که برزیلیها به عنوان دسر تهیه و بعد از غذا سرو میکنند، انتخاب کردهایم.
مردم هر کشور عادتهای غذایی مخصوص به خود و مواد خاصی برای تهیه غذاهایشان دارند، برزیل نیز از این قاعده مستثنی نیست. 3 ماده غذایی اصلی در آشپزی برزیلی عبارتند از «آروز» یا برنج سفید، «فیجائو» یا لوبیای سیاه و «فارینها» یا آرد.
استفاده از گوشت قرمز، ماهی و مرغ هم بخش دیگر آشپزی برزیلی را تشکیل میدهد به طوری که حتماً در غذاهایشان از گوشت استفاده میکنند.
صبحانه هم در این کشور صبح خیلی زود سرو میشود به طوری که صرف این وعده را در ساعت 8 صبح بسیار دیر میدانند. در این وعده غذایی، یک لیوان آبمیوه و در فصل سرما یک لیوان قهوه تلخ سرو میشود. نان، تخممرغ و غلات نیز جزء اصلی صبحانه محسوب میشوند.
در ضمن میوهها بخش بزرگی از سفره برزیلیها را تشکیل میدهند و این مردم علاقهمندند در هر وعده غذایی حداقل یک نوع میوه بخورند. جالب است بدانید که برزیلیها قبل از شروع صبحانه هم میوه میخورند. شام آنها سبک است و حتماً آن را قبل از ساعت 10 شب صرف میکنند.
بعد از شام، دسری که از میوههای تازه تهیهشده، خورده میشود. برزیلیها معتقدند استفاده از انواع میوه در تهیه انواع تارت، کیکهای میوهای و پودینگ حالت تردی و تازگی خاصی را به آنها میدهد.
این پودینگ 1700 کیلوکالری انرژی دارد و در صورت تقسیم آن بین 4 نفر، به هر نفر تقریباً 400 کالری خواهد رسید که در صورت افزودن هر ماده غذایی دیگر، حداقل 50 کیلوکالری به این انرژی اضافه خواهد شد.
تخممرغ 6 عدد 600 کیلوکالری
آب پرتقال تازه 1 لیوان 120 کیلوکالری
شکر 1 لیوان 800 کیلوکالری
گردو 8 عدد 180 کیلوکالری
* ابتدا فر را در دمای 300 درجه فارنهایت قرار دهید تا کاملاً گرم شود.
* در ظرفی بزرگ، تمام مواد را با هم مخلوط کنید و به مدت 20 دقیقه با همزن برقی بزنید تا به صورت مایعی یک دست درآید.
* آن را در قالب بریزید و در فر بگذارید و اجازه دهید تا رویش طلایی شود، حالا میتوانید آن را از فر خارج و با تکههای پرتقال تازه و گردو سرو کنید.
پرتقال غنی از فیتونوترینتی به نام هسپریتین است. نتایج مطالعات نشان دادهاند که این ترکیب از رشد سلولهای سرطانی و تشکیل تومور جلوگیری میکند. جالب است بدانید که هسپریتین مانع بروز سرطان دهان نیز میشود.
در پوست این میوه هم ترکیبهایی نظیر «نوبیلتین» و «تانگرتین» وجود دارد که عملکرد عوامل سرطانزا را خنثی میکنند. پس میتوان چنین نتیجه گرفت که مصرف روزانه یک عدد پرتقال میتواند وضعیت تغذیه را بهبود دهد و مانع بروز انواع سرطانها شود.
این میوه منبع پتاسیم و دارای 150 میلیگرم از این ماده معدنی است بنابراین افراد مبتلا به فشارخون بالا، بهتر است آن را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند.
یادتان باشد که هر پرتقال متوسط یک واحد میوه محسوب میشود و 60 کیلوکالری انرژی دارد که باید در برنامه غذایی روزانه در نظر گرفته شود.
این ماده غذایی از منابع عالی پروتئین و دارای تمام اسیدهای آمینه ضروری است. با خوردن هر عدد تخممرغ، بدن 13 گرم پروتئین دریافت خواهد کرد. این ماده غذایی منبع مناسبی از سلنیوم نیز است، بنابراین مصرف آن توانایی باروری را در مردان افزایش میدهد.
البته علاوه بر سلنیوم، در این ماده غذایی ویتامین E نیز وجود دارد که هر دوی آنها احتمال گرفتگی عروق و پیشرفت بیماری قلبی را در افراد مستعد کاهش میدهند.
در زرده تخممرغ، آهن نیز وجود دارد به طوری که با خوردن یک عدد از آن، بدن 2 گرم آهن دریافت میکند، بنابراین کسانی که کمخونی دارند بهتر است این ماده غذایی را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند.
هر تخممرغ یک واحد گوشت محسوب میشود و 100 کیلوکالری انرژی دارد که باید در کل کالری دریافتی روزانه محاسبه شود.
این مغز از منابع روی و ویتامین E است. به طوری که با خوردن هر 2 عدد گردو، 3 میلیگرم روی و 4 میلیگرم ویتامین E دریافت خواهد شد. به همین دلیل نیز مصرف گردو سطح کلسترول بد، شدت بروز اگزما و بیآبی پوست را کاهش میدهد.
جالب است بدانید که در مبتلایان به سوءجذب چربی و کمبود سلنیوم و افرادی که فعالیت بدنی شدید دارند و کسانی که غلات تصفیهشده و اسیدهای چرب اشباعنشده زیادی مصرف میکنند، احتمال کمبود ویتامین E زیاد است و مصرف گردو به عنوان یکی از منابع ویتامین E میتواند به آنها کمک کند.
البته زیادهروی در مصرف این مغز باعث افزایش وزن میشود زیرا چربی آن، کالریاش را افزایش میدهد به طوری که با خوردن 2 عدد از این مغز، 45 کیلوکالری انرژی به بدن میرسد و در صورت مازاد بر نیاز بودن، میتواند به راحتی باعث چاقی شود.
بهتر است در مقدار مصرفتان جانب احتیاط را رعایت کنید. مقدار شکر را کاهش دهید و در صورت تمایل، از قطعات میوهها استفاده کنید تا کالری کمتری دریافت کنید.
بهتر است پودینگ را با پرتقال و مغزهایی مانند فندق و پسته میل کنید تا هم آهن بیشتری دریافت کنید و هم ویتامین C، این ماده غذایی، جذب آهن موجود را افزایش میدهد.
بهتر است به جای شکر در این پودینگ کمی قند مصنوعی بریزید و آن را با قطعات میوههایی مانند گریپفروت، سیب با پوست و پرتقال همراه کنید. به این ترتیب مواد غذاییای را دریافت کردهاید که بیشترین اثر را در تنظیم قندخون دارند.