اسفناج پلوی هندی
اسفناج پلو با ادویههای معطر و بادام هندی، از جمله پلوهای مخلوط خوشمزه کشور هندوستان است؛ به خصوص این که با گوشت پخته با طعم کاری سرو شود.
مواد لازم برای 4 نفر:
2 قاشق سوپخوری روغن آفتابگردان
یک قاشق سوپخوری کره
یک عدد پیاز (ریز خرد شود)
2 حبه سیر (له شود)
3 عدد گوجه فرنگی (پوست کنده و خرد شود)
275 گرم یا یک و نیم پیمانه برنج
یک قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز
یک قاشق چایخوری پودر زیره
2 عدد هویج (درشت رنده شود)
3 پیمانه آب
175 گرم برگ ریز اسفناج (خوب شسته شود)
50گرم یا نصف پیمانه بادام هندی خام
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه:
1 – قابلمه متوسطی آماده کرده و روغن و کره را در آن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید. سپس پیاز خردشده را به آن اضافه کنید و 6 تا 7 دقیقه حرارت دهید تا پیاز نرم شود. حالا سیر و گوجهفرنگی را افزوده و حدود 3 دقیقه دیگر حرارت دهید.
2 – برنجی که از دو ساعت پیش خیس کرده بودید را داخل سبدی، آبکشی کنید و به مواد فوق در قابلمه اضافه کنید. پودر تخم گشنیز و پودر زیره را نیز به برنج بیفزایید و این مخلوط برنجی را به مدت یک دقیقه، روی شعله اجاق گاز حرارت دهید.
پس از آن، هویج و آب را اضافه کرده و با کمی نمک و پودر فلفل سیاه مزهدار کنید. در قابلمه را بگذارید و برنج را به مدت یک ساعت حرارت دهید.
3 – پس از گذشت این مدت، برگهای اسفناج را به همراه بادام هندی روی برنج بریزید و دمکنی را روی در قابلمه قرار دهید و نیم ساعت دیگر حرارت دهید تا اسفناج نیز به همراه برنج بپزد.
4 – در پایان، هنگام کشیدن غذا، ابتدا مواد را با هم مخلوط کرده و سپس در دیس مورد نظر بکشید.
* نکته:
اگر اسفناجهای خریداریشده، برگهای درشت دارند، آنها را درشت خرد کنید.