بورک، نوعی پیشغذای مدیترانهای است که بیشتر در ترکیه، یونان و لبنان برای مراسم خاص تهیه میشود.
این روزها که غذاهای آماده و فستفودی طرفدار پیدا کرده بورک(Borek) میتواند جایگزینی مناسب باشد.
تخممرغ یک عدد
شیر و آب از هر کدام نصف پیمانه
نمک یک قاشق چایخوری
آرد به میزان لازم
گوشت چرخکرده 500 گرم
برنج دو پیمانه
آب چهار پیمانه
پیاز دو عدد
نمک یک قاشق مرباخوری
فلفل سیاه یک قاشق مرباخوری
روغن به میزان لازم
* برنج را با آب، نمک و کمی روغن به صورت کته میپزیم.
* پیازها را خرد کرده و در روغن کمی تفت میدهیم تا طلایی شود.
* گوشت چرخکرده را اضافه کرده و تفت داده تا کاملاً بپزد.
* برنج پختهشده را به این مایه افزوده و هم میزنیم. کمی نمک و فلفل زده و حرارت را خاموش میکنیم.
* در ظرف دیگری تخممرغ، شیر و آب را با هم مخلوط کرده، نمک و کمی آرد را افزوده و هم میزنیم. مجدداً آرد میریزیم تا جایی که خمیر به دست نچسبد.
* از خمیر چانههایی درست کرده و با وردنه به صورت گرد باز میکنیم یک ردیف از مایه برنج روی آن ریخته و طرف دیگر خمیر را روی آن آورده و لبهها را با یک نعلبکی یا پیشدستی برش میزنیم.
* در روغن هر دو طرف بورک را سرخ مینماییم. راستی تو خوردن بورک زیادهروی نکنید.