كیبه ، غذای سنتی لبنان
غذاهای خارجی
1400/2/20

 

 

كیبه ، غذای سنتی لبنان

 

 

 


كیبه نوعی كوفته لبنانی، و غذای ملی  این كشور است. كسی نیست كه به لبنان سفر كند و از این غذای لذیذ نچشیده باشد . كیبه به اشكال و طرق مختلف تهیه و سرو می شود كه در اینجا ، نوع ساده آن را شرح می دهیم.

گوشت كیبه، باید خوب نرم شود. در قدیم گوشت این غذا را می كوبیدند. اما امروزه در قصابی ها گوشت كوبیده و مخصوص كیبه پیدا می شود، ولی درمنزل هم می توان این گوشت را تهیه نمود .

مواد لازم

500 گرم ( دو بار چرخ شود)

گوشت گوسفند بی چربی

2 لیوان

بلغور گندم پخته و آبكش شده

یك عدد

پیاز متوسط

به میزان لازم

فلفل و نمك

یك قاشق مرباخوری

ادویه مخلوط لبنان

مقداری

آب یخ یا یخ خرد شده

 

طرز تهیه:

ابتدا پیاز را رنده كنید، فلفل را نیز ریز خرد كرده و با گوشت مخلوط كنید ؛  سپس بلغور، نمك، فلفل و ادویه را بیفزایید و با كمی آب یخ  یا  یخ خرد شده به طور كامل ورز دهید. اضافه كردن یخ باعث می شود، گوشت نرم شود و خنك باقی بماند، هم چنین زیاد چربی پس ندهد.از آن جا كه برای درست كردن این غذا باید گوشت را زیاد ورز دهیم ، می توانیم گوشت را 2 بار دیگر از چرخ رد كرده ، یا از خرد كن های برقی استفاده كنیم تا نرم شود. سپس بهتر است مواد كوفته را چند ساعت در یخچال بگذاریم تا سرد شود. بعد، از یخچال درآورده و دوباره چند دقیقه ورز می دهیم .

آن گاه دستمان را مرطوب می كنیم و از مایه به اندازه نارنگی كوچك برمی داریم و كف دستمان پهن می كنیم . از مایه وسط كیبه یك قاشق غذاخوری می گذاریم ، اطراف را به هم می رسانیم؛ سپس به شكل دوك به آن فرم می دهیم و در روغن سرخ می كنیم. هم چنین می توانیم یك ظرف فر را چرب كرده و نیمی از مواد را بریزیم و با دست پهن كنیم. آن گاه از مایه وسط كیبه بر روی آن پخش كرده و بقیه مواد كیبه را می ریزیم و پهن می كنیم . بعد با چاقو به شكل لوزی برش می دهیم و كمی روغن روی آن می ریزیم( تا روغن درون آن نفوذ كند).

سپس در فر پنجره وسط  با حرارت 200 درجه سانتی گراد می گذاریم تا بپزد و روی آن  طلایی شود( می توانیم ابتدا فویل بكشیم و در آخر برداریم.)

ادویه مخلوط لبنان: فلفل بهار، دارچین و جوز هندی را به صورت پودر در آورده  و به طور كامل با هم مخلوط می كنیم.

مواد لازم برای تهیه مایه وسط كیبه: به روش سنتی

 

3 قاشق غذاخوری

روغن

یك دوم فنجان

خلال بادام

2 عدد ( ریز خرد شود)

پیاز متوسط

500 گرم

گوشت چرخ شده

به اندازه كافی

نمك و فلفل

یك دوم قاشق مرباخوری

ادویه مخلوط لبنان

یك چهارم قاشق مرباخوری

دارچین

 

روغن را در ماهی تابه گرم می كنیم و بادام را در آن طلایی كرده و كنار می گذاریم.

سپس پیازوادویه ها را ریخته ، گوشت را اضافه می كنیم و تفت می دهیم تا گوشت بپزد، آن گاه در انتها ، بادام  را اضافه و مخلوط می كنیم.

مواد لازم برای تهیه مایه وسط كیبه نوع دوم:

یك دوم فنجان یا حدود 80 گرم

بادام

400 گرم

گوجه فرنگی ( ریز خرد شده)

یك قاشق مرباخوری

دارچین

یك فنجان

جعفری خرد شده

 

بادام را در روغن تفت داده و با بقیه مواد مخلوط می كنیم.

مطالب مرتبط
رضا صالحی
یکشنبه ,23 آبان 1400
طرز تهیه “کاری سیب سبز” غذای محبوب هندیها
رضا صالحی
یکشنبه ,23 آبان 1400
کوفته پل پتا
رضا صالحی
یکشنبه ,23 آبان 1400
کُبّه عربی