گوشت كیبه، باید خوب نرم شود. در قدیم گوشت این غذا را می كوبیدند. اما امروزه در قصابی ها گوشت كوبیده و مخصوص كیبه پیدا می شود، ولی درمنزل هم می توان این گوشت را تهیه نمود .
500 گرم ( دو بار چرخ شود) |
گوشت گوسفند بی چربی |
2 لیوان |
بلغور گندم پخته و آبكش شده |
یك عدد |
پیاز متوسط |
به میزان لازم |
فلفل و نمك |
یك قاشق مرباخوری |
ادویه مخلوط لبنان |
مقداری |
آب یخ یا یخ خرد شده |
آن گاه دستمان را مرطوب می كنیم و از مایه به اندازه نارنگی كوچك برمی داریم و كف دستمان پهن می كنیم . از مایه وسط كیبه یك قاشق غذاخوری می گذاریم ، اطراف را به هم می رسانیم؛ سپس به شكل دوك به آن فرم می دهیم و در روغن سرخ می كنیم. هم چنین می توانیم یك ظرف فر را چرب كرده و نیمی از مواد را بریزیم و با دست پهن كنیم. آن گاه از مایه وسط كیبه بر روی آن پخش كرده و بقیه مواد كیبه را می ریزیم و پهن می كنیم . بعد با چاقو به شكل لوزی برش می دهیم و كمی روغن روی آن می ریزیم( تا روغن درون آن نفوذ كند).
سپس در فر پنجره وسط با حرارت 200 درجه سانتی گراد می گذاریم تا بپزد و روی آن طلایی شود( می توانیم ابتدا فویل بكشیم و در آخر برداریم.)
3 قاشق غذاخوری |
روغن |
یك دوم فنجان |
خلال بادام |
2 عدد ( ریز خرد شود) |
پیاز متوسط |
500 گرم |
گوشت چرخ شده |
به اندازه كافی |
نمك و فلفل |
یك دوم قاشق مرباخوری |
ادویه مخلوط لبنان |
یك چهارم قاشق مرباخوری |
دارچین |
روغن را در ماهی تابه گرم می كنیم و بادام را در آن طلایی كرده و كنار می گذاریم.
سپس پیازوادویه ها را ریخته ، گوشت را اضافه می كنیم و تفت می دهیم تا گوشت بپزد، آن گاه در انتها ، بادام را اضافه و مخلوط می كنیم.
یك دوم فنجان یا حدود 80 گرم |
بادام |
400 گرم |
گوجه فرنگی ( ریز خرد شده) |
یك قاشق مرباخوری |
دارچین |
یك فنجان |
جعفری خرد شده |
بادام را در روغن تفت داده و با بقیه مواد مخلوط می كنیم.