زرشک را اگر با روش درست تفت ندهیم سیاه، خشک و تلخ می شود. در اینجا قرار است با روش صحیح تفت دادن زرشک آشنا شویم بطوریکه پف دار و خوشرنگ شود و برای تزیین زرشک پلو یا برنج عالی شود.
روش صحیح تفت دادن زرشک
یک روش خوب برای تفت دادن زرشک استفاده از شکر و کره است تا زرشک ها طعم و شکل بهتری بگیرید. بعد به آن گلاب یا زعفران اضافه می شود. طریقه تفت زرشک و شکر با گلاب یا زعفران به شکل زیر است:
مواد لازم:
زرشک: ۲ واحد (برای مثال ۲ قاشق غذا خوری)
شکر: یک تا دو واحد ( یک یا دو قاشق غذا خوری )
زعفران یا گلاب یا آب جوشیده: ۱ واحد ( ۱ قاشق غذا خوری )
روغن سرخ کردنی و کره : کمی
۱- شکر و زرشک را مخلوط کنید.
۲- در ماهیتابه چند قطره روغن سرخ کردنی و یک تیکه کوچک کره بریزید. کره به شفاف تر شدن زرشک کمک می کند. روی شعله گاز با حرارت کم قرار دهید.
۳- وقتی روغن و کره گرم شد، نه داغ! اگر ماهیتابه داغ شود زرشک می سوزد. چند ثانیه زرشک را تفت دهید. تا کمی زرشک ها شروع به جوشیدن کنند و پف کنند. وقتی پف کردند سریع حرارت را خاموش کنید.
۴- همان موقع که حرارت گاز را خاموش کردید، یک قاشق زعفران، گلاب یا آب جوشیده، به مخلوط زرشک و شکر اضافه کنید. ریختن گلاب یا زعفران باعث می شود که زرشک حالت پفکی بگیرد و خشک نشود.
یک توصیه: توصیه می کنم بعد از تفت دادن زرشک از گلاب یا آب جوشیده استفاده کنید و آب زعفران را جدا با برنج قاطی کنید و زرشک را بعد روی آن بریزید. اینجوری هم عطر زعفران حفظ می شود، هم رنگ زرشک قرمز و درخشان باقی می ماند.
ترفند: زرشک را چه تازه باشد چه خشک شده در فریزر نگهداری کنید. تا رنگ آن ثابت بماند و کدر نشود. همچنین با فریز کردن زرشک، مدت زمان بیشتری می توانید آن را نگهداری کنید.